top of page
Search
petrapekica

Gospodarstvenici i donositelji odluka središnje Istre na umrežavanju u porečkom poduzetničkom inkubatoru dogovorili buduće suradnje


Mladi poduzetnici, obrtnici i donositelji odluka iz područja središnje Istre posjetili su jučer Poduzetnički inkubator Poreč, prvi takav prostor za poduzetnike i obrtnike na području zapadne Istre. Inkubator je otvoren 2015. godine i u vrlo je kratkom razdoblju postao središte razvoja malih poduzetnika u gradu. Glavni cilj posjeta bio je upoznati se s radom Poduzetničkog inkubatora Poreč, koji djeluje po principu coworking prostora kao koncepta dijeljenog radnog prostora te prikupiti ideje za osmišljavanje novih prostora za poduzetnike i obrtnike na području središnje Istre, ali i raspraviti mogućnosti potencijalne suradnje sa stanarima porečkog inkubatora.

Sudionici su saznali više o samom djelovanju, programu i planovima porečkog inkubatora te su razgledali objekt pod vodstvom predstavnica Grada Poreča koji objektom upravlja. Najzanimljiviji dio posjeta bilo je predstavljanje poduzetnika i obrtnika – korisnika poduzetničkog inkubatora koji su predstavili svoje iskustvo korištenja Poduzetničkog inkubatora Poreč.



-Nama je, imajući na umu planove nekoliko gradova i općina na području središnje Istre koji su najavili izgradnju novih inkubacijskih i coworking prostora na svojim područjima, bilo je vrlo vrijedno iz prve ruke čuti priče i iskustva aktualnih korisnika porečkog prostora, kako bismo prilikom osmišljavanja prostora mogli stalno imati na umu što je budućim korisnicima najvažnije, jer jedino ćemo tako privući poduzetnike i obrtnike u njima namijenjene buduće coworking i inkubacijske prostore. Smatram da su pozitivne strane korištenja zajedničkog radnog prostora, koje su istaknuli ovdašnji korisnici, te savjeti koje su imali za mlade poduzetnike i obrtnike bili vrlo motivirajući – kazala je Petra Pekica, direktorica Razvojne agencije Srce Istre  koja je organizirala ovaj posjet.


Ovo je bio drugi od tri planirana studijska posjeta poduzetničkim inkubatorima diljem Istre, a koji se održavaju u sklopu Erasmus + projekta “Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s donositeljima odluka”, a koji partnerski provode Razvojna agencija Srce Istre, Grad Pazin, Udruženje obrtnika Pazin i udruga Centar za mlade Alarm Pazin.

7 views0 comments

Comments


bottom of page